Dressuur met Begrip en Gevoel

Inger Kloos 

Recensies en ervaringen
Vind je het leuk om een recensie te schrijven of je ervaring te delen? Mail die dan naar inger.kloos@gmail.com en ik publiceer hem op mijn site.  06-04-21
"Sinds december 2020 zijn wij met ons paard en onze pony zeer gelukkige pensionklanten bij Inger. De paarden hebben dagelijks veel weidegang, ze hebben hele ruime stallen met een lekkere laag stro en krijgen op maat hooi en brok gevoerd. Inger heeft veel kennis op het gebied van gedrag en verzorging van paarden. Ons paard kan erg onrustig zijn, maar bij Inger op stal was ze vanaf de eerste dag rustig en tevreden. Onze pony bleek een boefje nadat we haar hadden gekocht, mijn dochters werden erg onzeker van het gedrag van de pony. Met de hulp van Inger is de pony nu veel volgzamer en zijn de kinderen veel zelfverzekerder geworden als ruitertjes. De lesmethode van Inger spreekt ons erg aan; ze richt zich op het gedrag en leervermogen van het paard/pony en leert ons daarmee op een vriendelijke, maar consequente manier om te gaan met onze paarden."  Linda de Lange-Kluen uit Exloo


05-04-21
Voor ons heeft deze plek een bijzondere betekenis. Als onwetende pony bezitter zijn we vriendelijk en respectvol opgevangen. Storm, onze pony, heeft hier een geweldige plek gevonden. Tussen de paarden, op een natuurlijke wijze met veel ruimte en structuur, en voor ons uiteraard erg veel hulpvaardigheid. Wij hebben ontzettend veel geleerd en leren nog steeds van alles over paarden, verzorging, omgang en alles wat er bij paarden komt kijken. Rustig, opbouwend en oprecht. Zeer tevreden en genieten volop van de gezelligheid en de rust. Onze dochter voelt zich, net als haar pony, hier helemaal op haar plaats. 


Kimberley dV  19-05-20   
2 jaar terug was ik op zoek naar andere instructie en kwam via via aan Inger der gegevens. Het had zo moeten zijn, ik kan mij geen betere instructie wensen. Maakt niet uit op welk niveau en wat voor paard. Ze weet een gericht plan op duidelijke manier uit te leggen en verliest nooit het doel uit het oog. Ze denkt heel erg vanuit het paard maar zorgt er wel voor dat je stap voor stap verder komt in het opleiden van een steeds beter bewegend paard. Daarnaast is zij ook een uitstekende mental coach die je bijzonder goed kan motiveren. Ze heeft ontzettend veel kennis en blijft zich altijd verder ontwikkelen. Haar lessen zijn voor mij een feestje. Buiten haar kunde en gevoel met en voor paarden is zij een fantastisch mens waar ik een warm hart aan toedraag! Ze is er één uit duizend. 


Michelle B. 19-05-20 
Na iedere les stap ik blij, gemotiveerd en tevreden van mijn paard! Inger weet precies hoe het ze het beste uit een combinatie kan halen en maakt een goede combinatie tussen een uitdagende training en plezier voor zowel ruiter als paard. De lessen gaan verder dan het ‘hoe’ rijden van het paard en geven ook inzicht in het waarom en het gedrag van een paard, waarmee duidelijk wordt waarom een bepaalde oefening wel of niet lukt. Ik kijk iedere keer weer uit naar mijn volgende les! 


Carlijn 19-05-20   
Ik les al jaren bij Inger en ik ben er nog steeds erg blij mee! Inger is altijd heel erg rustig en geduldig en legt alles duidelijk uit. Werken vanuit ontspanning, elasticiteit en Lossigheid is nog steeds een super basis voor een fijn lopend paard. Inger kan je hier echt super goed mee helpen! Een echte aanrader :) 


Anneloes S   17-05-20 
Inger en ik kennen elkaar al jaren, samen toegepaste psychologie gestudeerd en vanuit een gedeelde passie voor psyche van mens en paard is een vriendschap ontstaan. Inger heeft zich in de tijd dat ik haar ken enorm ontwikkeld op allerlei gebieden en kan maatwerk les en training aanbieden, waarbij ze altijd rekening houdt met de capaciteiten van zowel paard als ruiter. Ze gebruikt niet maar 1 methode, maar combineert allerlei theorieën en technieken die ze in de jaren heeft opgedaan om het maximale uit jou en je paard te halen. Heerlijk, ik geniet nog altijd van elke les en ben blij met waar ze mij en mijn paarden al allemaal mee heeft geholpen. Dankzij haar heb ik Z dressuur bereikt en verschillende revalidatiepaarden getraind. Inger bedankt en dat er nog maar vele jaren van samenwerking mogen volgen! 


Kim O.  15-05-20  
Mijn dochtertje van 10 jaar lest nu enkele maanden bij Inger. Wij zijn superblij met de lessen. Lotte heeft al veel geleerd, in de les van vandaag gewerkt aan vertrouwen op haar iets snelle pony Moon. Dank je wel Inger voor je fijne lessen! Lotte vindt het super, ze vindt je uitleg heel fijn en duidelijk!


Lisanne T.  09-05-20  
De lessen zijn heel fijn bij Inger! Ze neemt de tijd, heeft het geduld en geeft ons altijd weer een goede tip mee om in de training toe te passen. Een instructrice met passie en liefde voor haar vak en die ruiter en paard op een correcte en vriendelijke manier verder helpen!


Michelle R.  09-05-20   
Top instructie met richting op alle soorten paarden!! Motiverend en vooral goede begeleiding! Ook voor na de les veel info waar je in je eigen training veel mee kan doen!!


Marian S.  09-05-20
Inger al vele jaren kennen wij elkaar. De spreekwoordige klik was er meteen een mooie vriendschap die ontstond en hopelijk nog vele jaren zal duren. Een vakvrouw puursang waar ik iedere keer weer op terug kan vallen. Mijn paardjes en ik vinden jou een Top vrouw 😘🐴😘


Nicolette Bosland  08-05-20
Ik heb een aantal jaar geleden Inger ontmoet en leren kennen. Wat tijdens ons contact bij mij iedere keer weer naar boven kwam is het talent wat Inger heeft om contact te maken met de dieren . Waardoor er een verbinding ontstaat tussen het dier en Inger . Het respect en de zuivere intentie die uitgaat van Inger naar het dier maakt dat het dier Inger volledig in vertrouwen neemt . We hebben hier vaak samen over gesproken. En ben ook bijzonder aangenaam verrast dat eindelijk deze mooie website is ontstaan waardoor er nog veel meer dier en mens kan genieten van de talenten van Inger. Mooie site , prachtige foto’s . 


Renate H.   08-05-20 
Pas kort begonnen bij je maar super enthousiast. De stappen grondwerk die ik nog mee heb gekregen werken super 👏🏻Ik kijk al weer uit naar de volgende les.


Jolet B.  08-05-20
Daar is ie dan, je nieuwe site! Elke les is een feestje en ik kijk er altijd enorm naar uit! Je geeft op een hele fijne, duidelijke en toch scherpe manier les en ik stap altijd heel voldaan af!


Sharon vd V.   08-05-20
Mooie site Inger! Je bent een erg fijne instructrice die met veel geduld en passie steeds les geeft. Iedere keer kijk ik er weer naar uit om een les van je te krijgen. In een korte tijd heb je ons al op een eerlijke manier verder op niveau weten te brengen.


D. B.   08-05-20
Zoveel liefde voor het vak. Ik heb het eerste fok product van Inger gekocht. En ben haar dankbaar voor de geweldige kans die ze mij heeft gegeven en geniet elke dag van dit brave paard!


Debbie De B.   08-05-20
Fijne instructrice die meedenkt en motiveert! Heeft hart voor het paard en de ruiter!


Laura Petri   08-05-20
Je bent een aanrader voor iedereen!!! Zoveel liefde, geduld, kennis en passie voor je vak. Je bent een bijzondere vrouw en heel waardevol voor de paardensport. Heel veel succes met alles!!!😘


Annelies J.  28-04-15 
Prachtige site Inger! Voor iedereen die een zeer gemotiveerde instructrice zoekt en op de juiste manier met zijn paard het hoogst mogelijke wil behalen. Die moeten bij jou zijn!! Succes! 


Marjan K.   27-04-15 
Wat een geweldige site! Super Inger! Dit gaat zeker een succes worden. Ik ken geen betere instructrice of coach op gebied van dressuur en je engelen geduld maakt dat iedereen uiteindelijk hele grote stappen kan en zal gaan zetten!


Jeffrey van den broek   27-04-15
Inger, wat een mooie site! Zeker een aanrader voor iedereen. Nog nooit iemand zo goed gezien voor paarden! Voor alle niveaus.