Bionomie

Op en top dressuur


Bionomie


Samen met mijn moeder ben ik begin 2015 een VOF begonnen die wij Bionomie hebben genoemd. Wij doen beiden heel wat anders maar werken wel volgens dezelfde principes. Bionomie omvat die principes.


Bionomie staat voor;

1. Levensgewoonte van dieren en planten

2. Leer van de wetmatigheid van het leven

3. Milieuleer

 

Mijn moeder, Mies, heeft zich verdiept in de biologische natuurwetten. Het verloop van de biologische wetten maakt duidelijk hoe de geest het lichamelijk aanstuurt. Om hier meer over te weten te komen kunt u contact opnemen met Mies of u kunt naar haar site gaan.


Ik ben meer van de praktische kant en werk het liefst met mensen en dieren. Ik heb daarom van mijn passie: het opleiden van paarden in de discipline dressuur, nu ook  mijn beroep gemaakt. Daarnaast geef ik graag dressuurinstructie en verdiep ik me daar steeds verder in. Bij het managen en opleiden van paarden probeer ik altijd uit te gaan van hun natuurlijke basis. 

Nu zul je wel denken: dressuur... daar is toch weinig natuurlijks aan. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. Als je gaat kijken naar de manier waarop paarden met elkaar omgaan in een kudde, als je hun gedrag en hun manier van leren snapt, dan kan je dat toepassen bij het opleiden van een paard. 

Daarnaast ga ik wat betreft voeding ook uit van de voedingsstoffen zoals paarden die in de natuur zouden krijgen. 

Bij Over mij vertel ik iets over mezelf en hoe ik denk en geef ik aan wat de basis is van de dressuurinstructie die ik geef.